Televizyonlarda Seyir Keyfini Arttıracak Teknolojiler

07-03-2019 17:33
Televizyonlarda Seyir Keyfini Arttıracak Teknolojiler

Televizyon Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Hayatımıza girdiği ilk zamanlardan beri önemlerini koruyorlar. Televizyonu her dönem her ev için olmazsa olmaz kılan, zamana uyum gösterebilme özellikleri. Baş döndürücü bir hızla ilerleyen teknolojinin getirdiği her yenilik televizyona uyumlu hale getirilebilmekte.

Yeni teknolojiler televizyonlardan beklentileri değiştiriyor ve bu elbette satın alma kararlarını da etkiliyor. Seçenekleri değerlendirirken artık daha fazla kriteri göz önünde tutmak gerek. Görüntü kalitesi, ses kalitesi ve boyut, temel ve standart kriterlerden. Tasarım, ekstra teknolojik özellikler ve online içerik kaynak seçenekleri ise değerlendirilmesi gereken yeni ölçütlerden.

Görüntü kalitesi piksel sayısıyla belirtilen "çözünürlük” kavramıyla ilgili. Çözünürlük ne kadar yüksekse görüntü o kadar detaylı ve nettir. Televizyonları günümüzde çözünürlük durumlarına göre HD Ready, Full HD ve Ultra HD olmak üzere üç sınıfa ayırmak mümkün. Bu çözünürlüklerden hangisinin seçilmesi gerektiği ekran boyutuyla yakından ilgili. Basit olarak, ekran büyüdükçe çözünürlük artmalı diyebiliriz. Bu, görüntü kalitesini korumak için şart. 32 inç ve 49 inç arasında bir televizyon için Full HD çözünürlük yeterlidir. 49 inç üzeri boyutlarda Ultra HD çözünürlüğün tercih edilmesinde fayda var. Bu çözünürlük 4 K olarak da bilinmekte.

Kaliteli bir seyir, görüntü kalitesiyle olduğu kadar ses kalitesiyle de ilgili. Arçelik Televizyon modellerinde bulunan Surround Ses Teknolojisi, dahili hoparlörler aracılığıyla çok boyutlu bir ses deneyimi sağlıyor.

 

Beklentilerinizi Yükseltin

 

Teknoloji daha iyisini sunuyorsa, beklentileri standartların üzerine çıkarmakta bir sakınca yok. Arçelik televizyon modelleri hayal edileni gerçekleştiren teknolojileri evlere getiriyor.

Arçelik televizyonlarda yer alan HDR teknolojisi görüntüleri çok daha net ve yüksek kontrastlı hale getirir. En küçük detaylar bile derin ve parlak beyaz tonlarıyla fark edilebilirdir. Görüntü kalitesinde devrim niteliğindeki 4K çözünürlük değeri, standart HD ekranlardan yaklaşık olarak 4 kat daha fazla piksel içerir.

Micro Dimming teknolojisi ise karanlık sahnelerdeki ayrıntı kaybını önlemek üzere geliştirildi. Hareketli sahnelerde atlama, netlik kaybı gibi durumların oluşmasını engelleyen Video Perfection Engine teknolojisi, akıcı bir seyir deneyimi sağlıyor. Ekrandaki renkleri gerçek hayattaki renklere uyumlayan Wide Color Gamut teknolojisi ise sonsuz sayıda renk ve ara tonla görüntülerdeki renkleri gerçeğe en yakın hale getirmektedir.

Eşsiz bir seyir keyfi sunan Arçelik televizyon modellerini online mağazamızdan inceleyebilir, Arçelik Televizyon Fiyatları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.