Nasıl Derin Dondurucu Almalı?

06-08-2019 13:02
Nasıl Derin Dondurucu Almalı?

Derin Dondurucu Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Buzdolaplarının dondurucu kısımlarının hacim bakımından yetersiz kaldığı durumlarda devreye derin dondurucular giriyor. Özellikle yılın diğer dönemleri için gıda depolamak ya da Kurban Bayramı dolayısıyla saklanması gereken fazla miktarda etin gündeme gelmesi, bu özel durumların başında gelmekte.

Derin dondurucu kullanımı kaçınılmaz olduysa, gereksinimlerinizin tam anlamıyla karşılanması için satın alma aşamasında bazı noktalara dikkat etmek gerek. Peki, Nasıl Derin Dondurucu Almalı? İşte, derin dondurucu seçiminde göz önünde bulundurmanız gereken detaylar!

 

Cihaz Türü

 

Öncelikle derin dondurucu tipine karar vermeniz gerekiyor.

Derin dondurucularda sandık tip, çekmeceli tip ve dikey tip olmak üzere üç farklı model çeşidinden bahsetmek mümkün.

Sandık tip, klasik derin dondurucu tipidir. Bunlar yatay şekle sahiptir ve kapak, cihazın üstünde bulunur. Sanık tip derin dondurucular oldukça geniş bir depolama alanı sunar. Çekmeceli tiplerde modele göre değişen sayıda çekmece bulunur. Bunlar gıdalara erişim bakımından oldukça pratik bir yerleştirme sunar. Ayrıca, et, balık, tavuk gibi gıda güvenliği açısından birbirine temas etmemesi gereken gıdalar için uygun yerleştirme sağlar. Dikey derin dondurucular ise, klasik buzdolabı formuna sahip modellerdir.

 

Enerji Tüketim Miktarı

 

Satın alacağınız derin dondurucuların en az enerji tüketimiyle en yüksek performansı göstermesine dikkat edin. Yani cihaz, verimli şekilde çalışmalı. Bunun bütçeniz için olduğu kadar, ekosistemin dengesi için de önemli olduğunu aklınızda bulundurun.

 

Kullanışlılığı Arttıran Sistemler

 

Nasıl Derin Dondurucu Almalı sorusu, kullanışlı seçeneklere ulaşmayı da gündeme getiriyor. Seçeceğiniz cihazda ayrıcalıklı teknik özelliklerin varlığını gözetmenizde fayda var.

Yeniliğin öncüsü Arçelik, derin dondurucularda da beklentilerden fazlasını sunuyor. Arçelik derin dondurucularda bulunan Cool Control Bölmesi, isteğe göre dondurucu ya da soğutucu olarak fonksiyon görebilir. Bölmenin sıcaklığı -240C ile +100C arasında herhangi bir değere ayarlanabilmekte.

Arçelik derin dondurucularda bulunan Prosmart Inverter Kompresör ise verimliliği arttırmak üzere geliştirildi. Sıcaklık dalgalanmalarını en aza indirip, devir değişimlerini ideal şekilde düzenleyen bu kompresör, daha az enerji tüketimiyle daha etkin bir soğutma sağlamakta, üstelik diğerlerinden dört kat daha sessiz çalışmakta.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.