Mikrodalga Fırınlar Hakkında Bunları Biliyor musunuz?

01-04-2019 14:52
Mikrodalga Fırınlar Hakkında Bunları Biliyor musunuz?

Mikrodalga Fırının Farkı Nedir?

 

Klasik fırınların yaptığını çok daha kısa sürede yapan mikrodalga fırınlar, Amerikan mühendis ve mucit Percy Spencer tarafından "tesadüfen” icat edildi. Zaman içindeki gelişmelerin mikrodalga fırınlarda kullanışlılığı arttırdığı söylenebilir. Modern tasarım anlayışları ve mikrodalga teknolojisinin birleşiminden doğan Ankastre Mikrodalga Fırınlar, bugün pek çok evde kendine yer buluyor.

Görünüşleri klasik mini fırınlara benzese de mikrodalga fırınlar, çalışma prensibi bakımından bu tür fırınlardan ciddi farklılık gösterir. Klasik fırınlarda önce cihaz içindeki hava ısınır, ardından ısınan bu hava gıdalara iletilerek onların ısınmasını ya da pişmesini sağlar. Bu sebeple pek çok gıdanın pişirilmesinde klasik fırınların önceden çalıştırılıp, istenilen ısı derecesine gelmesi beklenir. Ön ısıtma gerektirmeyen mikrodalga fırınlarda ise yiyecekler elektromanyetik dalgalar vasıtasıyla pişer. Bu fırınlarda kullanılan dalgalar, yiyeceklerin yapısında yer alan moleküllerin belirli bir oranda artı ve eksi kutuplara ayrılmasını, yani "polarize olmasını” sağlayarak molekül hareketlerinin arttırır. Bu, sürtünmenin meydana gelmesi ve sürtünmeyle ısı enerjisinin açığa çıkması anlamına geliyor. Mikrodalga fırınlarda gıdaları ısıtan ya da pişiren, kendi bünyelerinde açığa çıkan bu ısı enerjisidir.

 

Neden Mikrodalga Fırın?

 

Mikrodalga fırınlarda pişirmeyi sağlayan ısı, klasik fırınlarda olduğu gibi dışarıdan gelmez, gıdanın içinde oluşur. Bu sebeple ısı enerjisinden alınan pişirme verimi yüksektir. Daha kısa sürede ısınmayı ya da pişirmeyi sağlayan mikrodalga fırınlar daha az enerji tüketir. Az enerji tüketimi bütçe için olduğu kadar atmosfer ve çevre için de önem arz ediyor.

Mikrodalga fırınlarda gıdalar daha hızlı ve suyu korunarak pişer. Bu, gıda içindeki besin öğelerinin büyük oranda korunması anlamına gelmektedir. Mikrodalga fırınların içinde yiyeceklerdeki vitamin ve mineral içeriği, klasik pişirmede olduğu gibi ciddi bir kayba uğramaz.

 

Mikrodalga Fırın Kullanırken Bunlara Dikkat Edin

 

Cihazdan daha iyi performans almak, gıdaları daha sağlıklı koşullarda ısıtmak ve kullanımı pratik kılmak için küçük detaylara dikkat etmenizde fayda var.

Mikrodalga fırın içinde kullanılacak kapları "mikrodalga için güvenlidir” ibaresi içerenler arasından seçmeye özen gösterin. Kâğıt, porselen ve cam da mikrodalga fırında güvenle kullanabileceğiniz materyallerden. Buna karşılık seramik, metal ve özellikle de plastik kapları mikrodalga fırın içinde kullanmamanız önemli. Plastik malzeme, mikrodalga etkisiyle daha hızlı ve fazla şekilde kanserojen etki gösterecektir.

Fırınınızı boşken çalıştırmayın, ısının yüksek olduğu ortamlarda ve ıslak alanlarda bulundurmayın.

Kullanışlı ve pratik ankastre mikrodalga fırınları online mağazamızdan inceleyebilir, Ankastre Mikrodalga Fırın Fiyatları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.