Klima Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

14-06-2019 13:37
Klima Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Klima Kullanırken Bütçenizi ve Sağlığınızı Koruyun

 

Klimayı yanlış kullanım, hem fazla enerji tüketimine hem de kas tutulması, üst solunum yolu enfeksiyonları, baş ağrısı, zatürre, astım ve göz kuruluğu gibi sağlık sorunlarına neden olacaktır. Dolayısıyla sağlıklı klima kullanımı ve Klima Tasarruf Yöntemleri konusunda yeterince bilgi edinmelisiniz.

 

Klima Bakımını İhmal Etmeyin

 

Filtre temizliği, klima kullanımında dikkat etmeniz gereken konuların başında gelmekte. Klima filtresinde biriken toz, cihazın uygun performans göstermeye devam etmek için daha fazla enerji tüketmesine neden olur.

Filtredeki tozun sebep olduğu tek sorun fazla enerji tüketimi değil. İnsan sağlığı da bu tozdan olumsuz etkilenmektedir. Temizliği yapılmamış klimalar alerjik reaksiyonlara neden olur.

Hem minimum enerji tüketimi hem de sağlığınız için klimanıza yılda en az bir kez bakım yaptırmalısınız. Bakımın mutlaka yetkili servislerce gerçekleştirilmesi gerekmekte.

 

Daha Fazla Enerji Tasarrufu Nasıl Yapılır?

 

A enerji sınıfına ait ürünler seçmek ve filtre temizliğini yeterli sıklıkta yaptırmak büyük oranda enerji tasarrufu sağlayacaktır. Daha az enerji tüketimi için ise dikkat etmeniz gereken başka noktalar söz konusu.

Her şeyden önce, klimayı uygun sıcaklık ayarında çalıştırmalısınız. Kullanıcıların sıkça yaptıkları hata, cihazı yazın çok düşük sıcaklık ayarında, kışın ise çok yüksek sıcaklık ayarında çalıştırıp, ısı çok düştüğünde veya yükseldiğinde klimayı kapatmak. Bunun yerine cihazı, optimum oda sıcaklığında çalıştırmak gerekiyor. İdeal oda sıcaklığı iklimsel özellikler, vücut yapısı gibi değişkenlerden etkilenmekle birlikte, yaklaşık değerler ülkemiz için yazın 24-26 santigrat derece, kışın ise 22-24 santigrat derece olarak verilebilir.

Klima çalışırken odadaki camlar ve kapı kapalı olmalı. Aksi takdirde, istenilen sıcaklık seviyesine ulaşmak zorlaşır, bu da daha fazla enerji tüketimi anlamına geliyor.

Maksimum tasarruf için üstün teknolojilerden yardım alabilirsiniz. Arçelik klimalarda bulunan Enerji Kontrol özelliğiyle, motorun maksimum frekansı düşürülerek enerji tüketimi kontrol altına alınır. İki kademeli sistemin birinci kademesinde, soğutma kapasitesindeki yalnızca %8’lik bir düşüş, enerji tüketiminde %20 tasarruf sağlar. İkinci kademede ise bu oran %40’a çıkar.

 

Üstün Kullanım Sunan Teknolojileri Seçin

 

Fark yaratan teknolojiler, klimaları kullanıcılar için güvenli hale getiriyor, verimi arttırıyor. Arçelik klimalarda bulunan Ionizer + Teknolojisi bunlardan biri. Sistem aktive edildiğinde, klimanın kullanımının ardından devreye girerek cihazı temizler. Soğutma sırasında oluşan nem, bu sistemle çalışma sonrasında kurutulur. Bu, cihazın performansını korurken, nemin rahatsız edici koku yaratmasını da engeller. İşlem sırasında salınan iyonlar ise hijyenik bir çalışma için mikroskobik partikülleri uzaklaştırır.

Sıcak havalarda sağlıklı ve etkili serinlik için Arçelik Klima Modellerinin yanı sıra, serinletme, nem ve hava temizleme özellikleri sunan Hava Serinletici ürünlerinden de yardım alabilirsiniz. Bu ürünler, geniş açı ile salınım, iyonizer, çok yönlü tekerlekler, farklı ihtiyaçlara cevap veren çalışma modları, fan hızı kademeleri gibi özellikleriyle son derece kullanışlı.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.