Hep Hayalini Kurduğumuz İphone Modelleri

Hep Hayalini Kurduğumuz İphone Modelleri

Hep Hayalini Kurduğumuz İphone Modelleri

 

Hep bir iPhone marka bir telefonunuz olsun istiyor fakat fiyatları yüzünden alamamaktan şikâyet ediyorsanız yazımızın sonunda bu fikrinizi değiştireceksiniz. İPhone modelleri arasında nasıl seçim yapacağınızı bildikten sonra bir iPhone telefon sahibi olmamanız için hiçbir sebep yoktur. Yapmanız gereken tek şey ne istediğinizi bilmek ve bütçenizi ona göre ayarlamak olacaktır. Apple iPhonetelefonların özelliklerini detaylıca anlatacağımız yazımızın sonunda bir modele kesin olarak karar vereceksiniz.

 

İPhone telefonlar 5 serisinden sonra radikal değişikliklere gittiler. O yüzden 6 – 7 – 8 modelleri arasındaki farklar nelerdir bunların üzerinde duracağız. Genel olarak baktığımızda hiçbir iPhone zaman içerisinde yavaşlamayacak ve en az 5 sene daha tüm çıkacak oyunları hiç takılmadan oynayacaksınız. Bu telefonlarda kullanılan IOS işletim sisteminin en güzel tarafı bu. Android işletim sistemli bir telefon aldığınızda en iyi telefon bile olsa 6 ay sonra telefonunuzda takılmalar yaşayacak ve telefonunuzu değiştirmek isteyeceksiniz. Uygun bir kullanımla insanların hala iPhone 4 telefonlarını hiç takılma yaşamadan kullandıklarını görebilirsiniz.

 

Öncelikle iPhone fiyatları arasındaki en uygun fiyatı olan 6 serisi ve 7 serisi arasındaki farklara göz atalım. Her iki telefonunda Pro modelleri göz önüne alındığında ekran boyutlarının 5.5 inç olduğunu görebilirsiniz. Her iki telefonunda Retina HD ekranı var ve gözle hissedemeyeceğiniz parlaklık oranıyla iPhone 7 biraz daha önde. İçerisinde kullanılan işlemcilere göz attığımızda iPhone 6 da A9 yonga, iPhone 7 de ise A10 yonga seti kullanılmış. Bu özellikler dışında kasalar aynı ve sadece iPhone 7 3 gram daha ağır rakibe göre. Yeni Apple iPhone modeli ile 6 modelini kıyaslamak çok doğru olmayacaktır. Tamamen en yeni teknoloji ile üretilen iPhone 8 telefonların teknoloji meraklıları tarafından hiç düşünülmeden alındığı bir gerçek.

 

Şimdi yeni nesil iPhone modelleri ile iPhone 7’ler arasındaki farklara kısaca göz atalım. Yine 5.5 inçlik aynı ekranlar karşımıza çıkıyor. Kamera özellikleri bire bir aynı. İPhone 8’ler farklı olarak A11 yonga seti kullanıyorlar. Bu yonga sayesinde %70 daha verimli çalışan iPhone 8 kablosuz şarj özelliğine sahip. Daha geniş depolama seçenekleriyle iPhone 8 rakibine karşı daha ağır basıyor.

 

İPhone 8 işle iPhone X arasındaki farklara gelecek olursak burada işler biraz değişiyor. Fiyatının hakkını sonuna kadar veren bir telefon iPhone X. Süper Retina HD kullanılan telefonda ekran büyüklüğü 5.8 inç. 1.000.000:1 gibi bir kontrast oranı var ki bu kontrast oranı iPhone 8 Pro modelinde 1300:1. Telefonun ekranı OLED teknolojisi barındırıyor ve tüm bunlara rağmen telefonun ağırlığı sadece 174 gram.

 

Tüm bu bilgiler ve iPhone fiyatları göz önüne alındığında hangi modeli alacağınıza ne için kullanacağınız bilgisi büyük etki ediyor. Güzel görünümlü bir iPhone telefonunuz olsun istiyorsanız 6 veya 7 modellerinden birini gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Bir teknoloji tutkunuysanız ve en yeni iPhone telefona sahip olmak istiyorsanız iphone8 ve iPhone X tam size göre bir seçenek olacaktır.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.