Hangi Çamaşır Makinesini Almalısınız?

28-06-2019 13:24
Hangi Çamaşır Makinesini Almalısınız?

Verimli Çalışma Özelliğini Gözetin

 

Hangi Çamaşır Makinesini Almalıyım sorusuna cevap ararken göz önünde tutmanız gereken birden çok unsur söz konusu. Yıkama kapasitesi, program sayısı, ankastre ve geleneksel arasındaki seçim vs. muhakkak değerlendirme sürecine giriyor. Tüm bunlar kadar önemli olan ve mutlaka gözetmeniz gereken esas konulardan diğeri ise verimlilik.

Akıllıca bir satın alma kararı, diğer ihtiyaçları karşılamanın yanı sıra, verimli çalışma özelliğine de sahip alternatifi seçer. Peki, verimli çalışma nedir?

Verimli çalışma basitçe, düşük enerji tüketimiyle yüksek performans sergilemek olarak tanımlanabilir. Enerji kullanım oranı ne kadar düşer, performans ne kadar artarsa verimlilik o oranda artar.

Verimliliğin enerji tüketimiyle ters orantılı olması, verimli çalışan ürünü seçmek için enerji tüketim oranına dikkat etmeyi gerektiriyor.

 

Düşük Enerji Kullanımı

 

A enerji sınıfındaki ürünler diğerlerine göre daha az enerji tüketir. Bu sınıf da kendi arasında A+, A++ ve A+++şeklinde gruplara ayrılmakta. A+++ enerji grubundaki ürünler, A+enerji grubundakilere kıyasla çok daha az enerji kullanarak işlev görür.

Verimli çalışan çamaşır makineleri elbette bütçeler için en ideal olanlar. Bu noktada, konunun sadece bütçe ile değil, ekosistemle ilgili olduğunu da akılda tutmak gerekiyor. Az enerji tüketimi, az enerji üretimi demek; az enerji üretimi ise atmosfere daha az sera gazı salınımı demek. Çocuklarınıza içinde yaşanabilir bir gezegen bırakmak için çevreye dost ürünleri tercih etmelisiniz.

 

Daha Fazla Tasarruf Mümkün

 

Hangi Çamaşır Makinesini Almalıyım sorusuna ideal alternatifler ararken, enerji tasarrufu konusunda fark yaratan teknolojilerden haberdar olmanızda fayda var.

Geleceği şimdiden evinize getiren Arçelik, enerji tasarrufunda da gerçek çözümler üretiyor. Prosmart Inverter Motor, bu gerçek çözümlerden biri.

 

Prosmart Inverter Motor Nedir?

 

Az enerji kullanarak yüksek performans sergilemek ve uzun kullanım ömrü… Prosmart Inverter Motora sahip Arçelik çamaşır makinelerinin en çok öne çıkan avantajları bunlar.

Inverter motor teknolojisine genellikle rüzgâr türbinleri gibi verimli makinelerde rastlıyoruz. Minimum enerji kaybıyla maksimum güç sağlayan bu motoru standart motorlardan ayıran özellik, sistem içinde fırça yapısı yerine mıknatısların yer alması. Bu nedenle, standart motorlardaki fırçanın yarattığı sürtünme, Inverter Motorda gözlenmez. Sürtünmenin olmaması yıpranma oranının az olması anlamına geliyor. Daha az yıpranma ise daha uzun motor ömrü ve elbette daha fazla enerji tasarrufu demek.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.