Derin Dondurucu İçin Kullanım Tavsiyeleri

21-06-2019 16:20
Derin Dondurucu İçin Kullanım Tavsiyeleri

Derin Dondurucular İçin Etkin Kullanım

 

Sağladığı pek çok avantajla, derin dondurucular gıda saklamada önemli yardımcılar. Özellikle aylarca muhafaza edilmesi geren fazla miktarda yiyecek söz konusu olduğunda onların gündeme gelmesi kaçınılmaz.

Derin dondurucu avantajlarından gerçek anlamıyla yararlanmak, satın almada ve kullanımda dikkatli olmakla mümkün. Her şeyden önce doğru ürünü seçmelisiniz, zira yanlış ürün için doğru kullanım, bir anlam ifade etmeyecektir.

Arçelik Derin Dondurucu Modellerinde karşımıza çıkan teknik ve tasarımsal özellikler, verimli bir kullanım için gerekli zemini sağlıyor. Bu özelliklerden tam olarak faydalanmak ise kullanıcı sorumluluğunda. Peki, derin dondurucu kullanımında hangi detaylara dikkat etmek gerek?

 

Gıdaların Paketlenme Şekli

 

Derin dondurucuda hiçbir yiyeceğin açık halde bulunmamasına özen gösterin. Gıdaların açıkta kalması hijyen kurallarına aykırı olduğu gibi, koku ve aromaların birbirine karışma riskini de doğurur.

Dondurucu poşetler ve saklama kapları, yiyecekleri yerleştirmek için ideal ortamlar sunar.

 

Gıdaların Yerleşme Düzeni

 

Dayanma sürelerini aşmamak için, derin dondurucuya ilk koyduklarınızı, sonrakilerden önce tüketmelisiniz. Yani, ilk giren ilk çıkmalı. Bu noktada sırayı şaşırmamak ve cihazdan yiyecek çıkarmayı kolaylaştırmak için, yeni gelenleri, bölmenin arka tarafına yerleştirebilir, eskileri önde konumlandırabilirsiniz.

 

Son Tüketim Tarihlerini Kaydetmek

 

Son derece soğuk bir ortamda bulunuyor olmaları, gıdalar için elbette sonsuz bir saklama süresi anlamına gelmiyor. Derin dondurucudaki yiyeceklerin de son tüketim tarihlerine/ dayanma tarihlerine dikkat etmelisiniz. Hazır ürünlerde, ambalajlarda yazan son tüketim tarihlerini toplu halde bir kâğıda not edip, bu listeyi dondurucunun yakınında bulundurmayı deneyebilirsiniz. Diğer gıdaları ise, derin dondurucuya koyduğunuz tarihi paketinin-saklama kabının üstüne yazarak muhafaza edebilirsiniz.

 

Enerji Tasarrufu

 

Cihazın daha az enerji tüketmesi için kapağının uzun süre açık kalmamasına dikkat edin. No- frost olmayan cihazların iç yüzeyinde biriken buzu periyodik olarak çözdürün.

Minimum enerji tüketimi için teknolojiden de yardım alabilirsiniz. Arçelik derin dondurucularda bulunan Prosmart Inverter Kompresör, sıcaklık dalgalanmalarını en aza indirerek enerji tüketimini azaltır, böylece daha verimli bir kullanım imkânı sağlar. Prosmart Inverter Kompresöre sahip cihazlar ayrıca, sessiz çalışma özellikleriyle de dikkat çekiyor.

Verimli kullanım sunan Arçelik derin dondurucu modellerini online mağazamızdan inceleyebilir, indirimli Arçelik Derin Dondurucu Fiyatlarından yararlanabilirsiniz.

 

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.