Çamaşır Makinesi Nasıl Temizlenir?

05-09-2019 17:13
Çamaşır Makinesi Nasıl Temizlenir?

Yeterli Temizlik Önemli

 

Çamaşır makineleri de su kireci, deterjan kalıntısı ve küf gibi etmenler dolayısıyla zamanla kirlenir. Cihazın işlevini tam olarak yerine getirebilmesi için gereği gibi temizlenmesi gerekiyor.  Aksi halde bu kirletici unsurlar, makinenin performansını düşürecek, ileri safhalarda arızalanmalara yol açacak, dahası çamaşırlara zarar verecektir.

Peki, Çamaşır Makinesi Nasıl Temizlenir? Temizlik sırasında farklı bölmeler, farklı noktalara dikkat etmeyi gerektiriyor.

 

Dış Kısmın Temizlenmesi

 

Cihazın dış yüzeyinde parmak izi gibi lekeler söz konusu olabilir. Lekelerin temizliğini az miktarda bulaşık deterjanı ve suyla ıslatılmış bir bezle gerçekleştirebilirsiniz. Yüzeyi sileceğiniz bezin yumuşak yapılı olmasına dikkat edin.

 

Deterjan Haznesinin Temizlenmesi

 

Sık sık temizlik gerektiren bölümlerden biri, deterjan haznesi.

Bu kısımda sertleşmiş deterjan kalıntısı varsa, bunları kazımaya çalışmayın, aksi takdirde hazneye zarar verebilirsiniz. Beyaz sirkeden yardım alarak kalıntıları yumuşatmak mümkün. Bunun için kaynatıp yaklaşık 5 dakika kadar beklettiğiniz 1 litre suya, 1 su bardağı beyaz sirke ilave edin ve deterjan haznesini bu karışımın içinde bekletin. Kalıntılar yumuşayınca hazneyi durulayın ve kurulayarak yerine takın.

 

Körük Lastiğinin Temizlenmesi

 

Çamaşır makinesi içindeki kötü koku çoğu kez, ıslak kalan körük lastiğinden kaynaklanır. Bu nedenle, lastiği ıslak bırakmayın.

Lastikte küf varsa, sıcak suyla lastiği silebilirsiniz. Bu parçanın temizliğinde aşındırıcı kimyasallar kullanmayın.

 

Tambur ve İç Kısmın Temizlenmesi

 

Cihazın iç bölümlerinin temizliğinde sirke gibi asidik maddeler kullanmayın. Bunlar, lastik kısımlara zarar verebilir.

Gözle görülmeyen iç kısımlar ve tamburun temizliği için piyasada kolaylıkla bulabileceğiniz çamaşır makinesi temizleyicilerini kullanabilirsiniz. Kaliteli ürünler, etkin bir temizlik gerçekleştirecektir.

 

Temizlerken Cihaza Zarar Vermeyin

 

Makinenize özel temizlik şartları hakkında bilgi edinmek için kullanım kılavuzunu inceleyin. Kılavuzda belirtilen önemli konulara dikkat etmemek, temizlik sırasında makineye zarar vermenize yol açabilir.

 

Temizliği Yeterli Sıklıkta Yapın

 

Temizliğin ne kadar sürede bir yapılması gerektiği, Çamaşır Makinesi Nasıl Temizlenir sorusu kadar önem taşıyor.

Körük lastiğini her kullanımın ardından kurulamaya özen gösterin. Deterjan haznesi de her kullanımın ardından deterjan kalıntılarından arındırılmalı, yoksa biriken kalıntılar sertleşerek temizliği zor bir hal alacaktır. İç kısım ve tambur temizliğini ise üç ayda bir yapabilirsiniz.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.