Ankastre Ocak Seçimini Nasıl Yapacağınızı Biliyor musunuz?

18-03-2019 16:35
Ankastre Ocak Seçimini Nasıl Yapacağınızı Biliyor musunuz?

Mutfak İçin Optimum Çözüm

 

Ankastre tasarım avantajı her geçen gün daha çok evde kendine yer buluyor. Mekânda sağladıkları düzenli görünüm ve alan tasarrufuyla dikkat çeken ankastre ürünler, modern yaşam alanlarına kusursuz şekilde uyum sağlıyor.

Ankastre tasarımı en çok mutfaklarda görüyoruz. Pratik çalışmayı sağlamak adına geniş bir boş alanın ve düzenin son derece önemli olması, ankastre tasarımı mutfaklar için optimum çözüm haline getirmekte. Mutfak tezgâhına, dolaplara ya da duvara monte edilmiş halde kullanılan ankastre ürünleri tekli halde satın alabileceğiniz gibi, Ankastre Ocak Fırın ve davlumbazdan oluşan setler halinde de tercih edebilirsiniz.

 

İhtiyaç ve Beklentileriniz Neler?

 

Ocak satın alma kararı büyük ölçüde ocak türünü belirlemekle ilgili. Günümüzde gazlı, elektrikli ve indüksiyon olmak üzere üç genel ocak türünden bahsedebiliriz. Gerçek ateşle pişirme sağlayan gazlı ocaklar, en yaygın türlerden. Yeni teknolojiler, gazlı ocakları eskilere kıyasla daha güvenli kılmakta.

Elektrikli ocakların yeni nesil versiyonları olan cam elektrikli ocaklar, eski tip elektrikli ocaklardan çok daha kullanışlı olmalarıyla dikkat çekiyor. Modern görünüme sahip bu ocakların temizliği de oldukça kolay.

İndüksiyonlu ocaklar ise en son pişirme teknolojisi olarak karşımıza çıkmakta. Bu ürünlerde ocağın kendisi değil, üstündeki kap ısınır. Bu ısınma işlemi, tencere ya da tava gövdesinin, ocaktaki seramik yüzeyin altında bulunan manyetik alandan enerji almasıyla gerçekleşir.

 

Kullanım Güvenliği Önemli

 

Yüksek ısıyla çalıştıkları için ocaklarda güvenlik, önemli konuların başında geliyor. Herhangi bir tehlikenin oluşmaması için kullanım sırasında dikkatli olmak ve gerekli önlemleri almak lazım. Bunun haricinde, üründe güvenliği sağlayan teknik özelliklerin varlığı da önemli. Bu özellikler kullanıcının güvenlikle ilgili sorumluluğunu büyük ölçüde azaltacaktır. Arçelik Ankastre Ocaklarda yer alan güvenlik önlemleri, tehlike riskini minimuma indiriyor. İndüksiyonlu ocaklarda tüm yüzey yerine sadece tencere ya da tavanın bulunduğu bölgeyi ısıtan sistem bu güvenlik önlemlerinden biri. Bu sistemlerde ocak, üstündeki ağırlık kalktığında otomatik olarak kapanır, kaşık gibi küçük ve hafif nesnelerle aktive olmaz.

Bunun yanı sıra gaz emniyet sistemi ve çocuk kilidi de güvenliği sağlayan özellikler olarak ocak satın alırken gözetmenizde fayda bulunan sistemlerden.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.