4K Televizyon Nedir

15-10-2018 14:33
4K Televizyon Nedir

4K Televizyon Nedir

 

4K veya bilinen diğer adıyla Ultra HD, dört Full HD 1080p ekranı doldurmak için yeterli piksele sahiptir. Dört kat daha fazla piksel miktarı ile detay seviyesinin dört katını görüntüleyebilir. 4K TV'lerde Full HD TV'lerden dört kat daha fazla piksel bulunmaktadır. Aynı ekran boyutlarına daha fazla piksel sığdığından, görüntü daha net, daha görünür ve daha kaliteli bir şekilde yansımaktadır.

 

Full HD ile 4k Ultra HD Arasındaki Piksel Farkı Nedir?

 

 

4K çözünürlük, en azından TV'lerde tanımlandığı şekilde, 3840 x 2160 veya 2160p çözünürlüktür. Bunu mantığımıza daha kolay oturtmak için şöyle tanımlayabiliriz; bir HD 1080p görüntüsü kalitesine sahip iken, 1920x1080 çözünürlüklü şeklinde tanımlanır. Ancak 4K televizyonlar, bu oranların dört katı daha fazla çözünürlüğe sahiptir. Yani klasik HD bir televizyona 2 milyon piksel sığabilirken, 4k televizyon içinde 8 milyon piksel bulundurabilmektedir.

 

Televizyonunuzu satır ve sütunlarla oluşturulmuş bir ızgara gibi düşünün. Full HD 1080p görüntüler 1080 satırdan ve 1920 sütundan oluşurken. Bir 4K görüntüsü, 4x1080 satır ve 4x1920 sütundan oluşur.


 

4k Televizyonlarda Fazla Piksel Sayısı Neden Önemlidir?

 

 

Daha fazla piksel daha fazla ayrıntı demektir. Daha fazla ayrıntı daha net görüntüler demektir. Daha net görüntüler izlediğiniz filmlerin, dizilerin ve belgesellerin daha fazla tadına varmak demektir. Günümüzde birçok televizyon kuruluşu 4k yayına geçme çalışmaları yapmaktadır. 4k televizyon sahibi olmak bu görüntüleri izleyebilmek için de önemlidir.

 

4k Televizyonlar Sayesinde Odanızın Her Köşesinden TV İzleyebilirsiniz

 

 

Bazen detayları kaçırmamak için televizyonun çok yakınına otururuz, ancak 4k televizyonlar sahip oldukları piksel oranları sayesinde her türlü mesafeden net görüntü verirler. İşte bu saye de televizyon izlemek için artık en rahat köşeyi seçebilirsiniz. Ses kalitesi de görüntü kalitesi kadar etki olan 4k televizyonlar sesleri rahatsızlık vermeden size ulaştırırlar. Böylelikle televizyon seyretme keyfini doyasıya yaşarsınız.

 

Zümrüt Çarşı olarak sizlere birbirinden uygun fiyatlı ve kaliteli 4k Ultra HD televizyonları sunuyoruz. Sitemizden özelliklerine göre televizyonları inceleyip evinize en uygun olanını seçerek alışveriş yapabilirsiniz. Hızlı teslimat ve çeşitli ödeme seçeneklerimizle avantajları kapınıza kadar getiriyoruz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.