Ütü Buhar Delikleri Nasıl Açılır?

18-07-2019 13:03
Ütü Buhar Delikleri Nasıl Açılır?

Ütünüzün Performansı Kireçten Etkilenir

 

Ütünüz ilk zamanlardaki performansını gösteremiyorsa, problemin kireçle ilgili olma olasılığı yüksek. Buharlı ütü tabanlarındaki deliklerin zaman içinde kireçlenmesi, ütünün buhar verme kapasitesini düşürür. Bu da kırışıklık açma performansının düşüşü anlamına geliyor.

Peki, Ütü Buhar Delikleri Nasıl Açılır?

 

Deliklerdeki Kireç Nasıl Temizlenir?

 

Temizlik ve bakım gibi işlere başlamadan önce, ürünün kullanım kılavuzunu incelemelisiniz. Cihaza özel kullanım bilgilerini ancak kılavuzda bulabilirsiniz. Kılavuzu okumak için ayıracağınız birkaç dakika, sizi yanlış kullanımın yol açacağı zararlardan koruyacaktır.

Tabandaki kirecin temizlenmesi için, ucuna bez geçirilmiş bir kürdan veya benzeri sivri uçlu cisimle deliklerdeki kireci dağıtın. Ardından su haznesinin yaklaşık üçte ikilik kısmını su ile doldurup, ütüyü en yüksek ısı derecesinde çalıştırın. Buhar düğmesine aralıklarla basarak kalan kirecin delikleri terk etmesini sağlayın. Haznedeki su bitene kadar bu işleme devam etmenizde fayda var.

 

Kireç Temizleme Özelliği Nasıl Kullanılır?

 

Kireç problemine karşı bazı ütülerde "kireç temizleme fonksiyonu” yer almaktadır. Kullandığınız suyun içerdiği kireç oranına bağlı olmakla birlikte, bu özelliği iki haftada bir ya da ayda bir kullanmanız, ütünüzü kireçten korumada oldukça etkilidir.

Bu fonksiyonu kullanmadan önce, ütü fişi prizde değilken hazneyi su ile doldurun. Daha sonra ütüyü maksimum sıcaklık derecesinde çalıştırıp termostat gösterge ışığı sönünce fişi, prizden çekin. Ardından ütünüzü, tabanı zemine paralel olacak şekilde lavaboya getirin ve kireç temizleme düğmesine basın. Düğmeye basılı tutuyorken, bir yandan da ütüyü sallayın. Haznedeki su bitene kadar bu işleme devam edin.

 

Kireçlenmeyi Engellemek İçin…

 

Ütü Buhar Delikleri Nasıl Açılır sorusu, kirecin nasıl önlenebileceği konusunu da gündeme getiriyor, zira kireci önlemek, temizlemekten daha kolay olacaktır.

Elbette, kirecin sebebi, ütüde kullandığınız suyun içeriğindeki kireçtir. Bu sebeple demineralize su tercih etmenizde fayda var. Demineralize su, kirece sebep olan inorganik maddeleri içermez. Saf su olarak da adlandırılabilen bu suyu, medikal malzeme satan yerlerden ve büyük marketlerden bulabilirsiniz.

Bu önlemin yanı sıra, ütüyü kullanmıyorken su haznesi boş halde ve dik konumda muhafaza etmek de, deliklerin kireçlenmesini önlemede oldukça etkili.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.