Su Sebili Nasıl Temizlenir?

05-07-2019 13:14
Su Sebili Nasıl Temizlenir?

Su Sebiliniz Temiz mi?

 

Sıcak ya da soğuk suyu pratik ve hızlı şekilde elde etmeye yarayan su sebillerinde temizlik son derece önemli bir konu. Yeterli sıklıkta ve gereği gibi temizlenmeyen sebil, içtiğiniz suyun sağlık açısından risk taşımasına neden olur.

Peki, Su Sebili Temizleme işlemi nasıl yapılır?

 

Su Sebilini Kendiniz Temizleyebilirsiniz

 

Cihazınızın temizliğini, basit araçlar ve metotlarla kendiniz gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için piyasada su sebili temizliği için geliştirilmiş ürünler mevcut. Su sebili temizleyicilerini, büyük marketlerden veya yedek parça sağlayıcılarından elde etmeniz mümkün. Seçtiğiniz ürün kaliteliyse, etkili ve güvenli bir temizlik gerçekleştirecektir.

Bu tür bir ürün kullanmadan sebili temizleyecekseniz, sert kimyasallardan kaçının. Suyun geçeceği ve elle erişilmesi güç yerlere temas eden bu kimyasalları, ardında kalıntı kalman temizlemek pek mümkün değildir. Kimyasal madde kalıntısı, suyun tadını bozacağı gibi, sağlığınızı da olumsuz yönde etkileyecektir.

Güvenli bir temizlik maddesi olarak sirkeyi kullanabilirsiniz. Asidik bir yapıya sahip sirke, etkili bir temizlik sağlayabilir ve sert kimyasallar gibi sağlık açısından risk oluşturmaz. Sirkeyle temizlik için damacananın yarısından fazlasını suyla, kalanını da sirkeyle doldurun. Damacanayı sebile yerleştirin ve cihaz çalışır haldeyken her iki musluğu açık tutun. Bu şekilde sirkeli su, iç sistemin tamamına ulaşabilir. Cihazı bu halde birkaç saat bırakmanız gerekiyor. Ardından duru su sirkülasyonuyla sebilin içini sirkeden arındırabilirsiniz.

 

Profesyonel Su Sebili Temizliği

 

Daha etkin sebil temizliği için teknik servisten yardım alabilirsiniz. Bunlar genellikle ozon gazı ile dezenfeksiyon yolunu kullanırlar. Ozon, hem güçlü bir dezenfektandır hem de işlevini yerine getirdikten sonra kalıntı bırakmadan havaya karışır. Ozon gazının yanı sıra, basınçlı sıcak buhar ile de temizlik desteklenebilir.

 

Su Sebili Ne Sıklıkla Temizlenmeli?

 

Risk içermeyen bir kullanım için sebili yeterli sıklıkta temizlediğinizden emin olmalısınız. İdeali, ayda bir kendi imkânlarınızla temizleyip, üç ayda bir profesyonel bakım için teknik servise başvurmak.

 

Güvenli Kullanım İçin Güvenli Ürün

 

Sebilden içtiğiniz suyun kalitesi konusunda temizliği yeterli sıklıkta ve gereği gibi yapmak tek başına güven vermeye yetmeyebilir. Her şeyden önce cihazın, insan sağlığına zararlı olmaması gerek. Bu noktada, üretimde kullanılan materyallere ve cihazın çalışma sistemine dikkat etmek gerek.

Sağlık için risk taşımayan yapılarıyla pratik kullanım sunanArçelik Su Sebili çeşitlerini online mağazamızdan inceleyebilirsiniz.

 

 

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.