Klima Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

21-02-2019 15:22
Klima Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bütçeniz ve Doğa İçin Enerji Tasarrufu

 

Hem ısıtma hem soğutma işlevini pratik şekilde yerine getiren klimalar, yaşam alanlarında yılın her dönemi optimum sıcaklık derecesi oluşturuyor. Klimaları ısıtma-soğutma ürünleri arasında ayrıcalıklı kılan unsurların başında çok işlevli oluşları gelmekte. Günümüzde klimalar, ısıtma ve soğutma fonksiyonuyla beraber, nem kontrolü ve hava değişimi de sağlamaktadır.

Klimadan uzun süre, problem yaşamadan yararlanmak için satın alma aşamasında bazı önemli kriterleri dikkate almalısınız. Seçenekleri değerlendirirken gözeteceğiniz en önemli husus verimli çalışma. Klima gibi elektronik cihazlarda verim, performans ve enerji tüketimi arasındaki ilişkiyle ilgilidir. İşlevini gereği gibi yerine getirmesini sağlayacak yüksek performansı, mümkün olan en düşük enerji tüketimiyle gerçekleştiren klimalar, verimli çalışan cihazlardır.

Enerji kontrol özelliğine sahip Arçelik Klima Modellerinde motorun maksimum frekansı düşürülerek enerji tüketimi kontrol altına alınıyor. Sistemin ilk kademesi, soğutma kapasitesinde sadece %8’lik düşüşle %20 oranında enerji tasarrufu gerçekleştirmekte. İkinci kademede ise tasarruf oranı %40’a çıkıyor.

Minimum enerji tüketimi yalnızca bütçenizle ilgili bir konu değil. Enerji tasarrufu enerji talebini azaltır. Talebin azalması, enerji üretiminin de azalması anlamına geliyor. Enerji üretiminin azalması ise aşırı miktarda sera gazı salınımının önüne geçmek için şart. Çocuklarınıza bırakacağınız en değerli miras, içinde sağlıklı şekilde yaşanabilir bir gezegen. Hayatınızın her alanını olduğu gibi satın alma kararlarınızı da bu farkındalığın şekillendirmesine izin verin.

 

Hangi Klima Tipi ve Hangi BTU Değeri?

 

Günümüzde duvar tipi (ev tipi), salon tipi ve mobil klima olmak üzere üç temel klima çeşidi mevcut. Biri diğerinden daha üstün olmayan, her biri farklı gereksinimlere özel olarak geliştirilmiş bu çeşitler arasında seçim yaparken kendi ihtiyaç ve beklentilerinizi göz önüne almalısınız.

Oldukça sessiz çalışan duvar tipi klimalar iç ve dış olmak üzere iki üniteden oluşur. Salon tipi klimalar güçlü fanlarla çalıştıkları için özellikle geniş alanlar için değerlendirilebilir. Daha küçük alanlarda kullanıma uygun mobil klimaları ise istediğiniz her yere taşıyabilirsiniz.

Satın alma kararını etkileyecek en önemli faktörlerden bir diğeri soğutma kapasitesi. Soğutma kapasitesi klimalarda BTU değeriyle ifade edilir. Yüksek bir BTU, yüksek soğutma kapasitesi anlamına gelmektedir. Klimanın kullanılacağı mekânın büyüklüğü, bulunulan coğrafi konum, klimadan yararlanacak kişi sayısı gibi çeşitli unsurlar ihtiyaç duyulan BTU değerini etkiler.

Yaşam alanlarınız için en uygun iklimlendirme çözümlerini sunan Arçelik klima çeşitlerini online mağazamızdan inceleyebilir, Arçelik Klima Fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.