İyi Bir İlk İzlenim İçin Kişisel Bakım

10-04-2019 16:37
İyi Bir İlk İzlenim İçin Kişisel Bakım

Kişiler Arası İletişim Çok Boyutlu Yapıya Sahip

 

Gün içinde pek çok farklı insanla, farklı niteliklere sahip pek çok iletişim gerçekleştiririz. Peki, iletişim ne demek?

İletişim deyince genellikle iki veya daha fazla insan arasında sözcükler yoluyla gerçekleşen mesaj aktarımı akla gelse de konu bundan daha fazlasını içeriyor. Çok boyutlu bir kavram olan iletişim yalnızca sözcüklerle gerçekleşmez. Aslına bakarsanız, günlük iletişimin yalnızca küçük bir kısmında kelimeleri kullanırız. Beden dilinden dış görünüşe, birçok şey karşı tarafa mesaj iletmek suretiyle iletişim sağlar.

Konu kişiler arası iletişim olunca giyilen kıyafetler, kullanılan aksesuarlar gibi dış görüntüyü meydana getiren her şey karşı tarafa değişik alanlarda bilgi verir. Dolayısıyla görünüşün, aktarılmak istenen mesajla uyumlu olmasına dikkat etmek gerekiyor. Toplum içinde olumlu bir izlenim bırakmak, güçlü imaj çizmek için kişisel bakım ihmal edilmemeli. Temizlik ve düzenli görünüm sağlama anlamına gelen kişisel bakımı rutin haline getirmek, pozitif getiriler sağlayacaktır. Günümüzün üstün teknik özelliklere sahip çeşitli Kişisel Bakım Aletleri, günlük temizlik ve bakım rutinini oldukça kolaylaştırıyor.

 

İletişim Görüntüyle Başlar

 

İlk izlenim, insan ilişkilerinin, deyim yerindeyse, kaderini tayin eden, son derece önemli bir faktördür. Kendini koruma güdüsünün bir gereği olarak, dış dünyada karşılaştığı her şeyi en kısa süre içinde anlamlandırma ihtiyacı içindeki insan beyni, ilk kez karşılaşılan kişileri de görüntülerinden elde ettiği ipuçlarıyla birkaç saniye içinde sınıflandırır. Karşımızdakinin giydiği kıyafet, beden dili, kullandığı aksesuarlar, saç şekli, boy, kilo gibi bedensel özellikleri vs. izlenimi oluşturan bütünün parçaları.

İlk izlenimin en önemli özelliği zor değiştirilebilir olması. Bilimsel araştırmalara göre, kişiyle karşılaşmanın ilk birkaç saniyesinde oluşan izlenim, sonrasında kolay kolay değişmez. Bu sebeple, özellikle iş görüşmeleri gibi önemli karşılaşmalarda görüntüyü, pozitif izlenim oluşturmak için bilinçli şekilde yönetmek gerekiyor.

Olumlu bir kişisel imaj olumlu bir ilk izlenim yaratır. Kişisel imajı olumlu kılmanın temel ve olmazsa olmaz basamağı ise elbette özenle gerçekleştirilmiş bir kişisel bakım. Saç kurutma makinelerinden banyo tartılarına çeşitli Arçelik Kişisel Bakım Ürünlerine Zümrüt Çarşı aracılığıyla kolay ve hızlı şekilde ulaşabilirsiniz.

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.