Güvenilir ve Kaliteli Infrared Isıtıcılar

04-01-2019 18:25
Güvenilir ve Kaliteli Infrared Isıtıcılar

Arçelik Infrared Isıtıcılar

 

Konvansiyonel ısıtıcılardan, ısıyı ışık yoluyla iletmesiyle ayrılan infrared ısıtıcıların kullanımı son yıllarda hızla yaygınlaştı. Geleneksel ısıtma yönteminde nesnelerden önce ortamdaki hava ısınır. Isınan hava tavana yükseldikten sonra cisimleri ısıtmak üzere ortama yayılır. Buna karşılık infrared ısıtma sisteminde mekânın tamamındaki hava değil, ışığın direkt olarak ulaştığı bölge ısınır. Lokal ısınma sağlayan bu sistem için en hızlı ısınma yöntemi denilebilir.

Güvenilir markaların sunduğu infrared ısıtıcılar oldukça kullanışlıdır ve sağlık açısından hiçbir olumsuz etkiye sahip değildir. Bu ürünlerde dalga boyunun doğru ayarlanması gerekir. Yanlış üretim teknikleri kullanılarak üretilen infrared ısıtıcılar göz ve cilt sağlığına zarar verebilir.

Arçelik Infrared Isıtıcılar, güvenilir ve sağlıklı infrared ısıtma sistemi sunan ürünlerdir. İleri teknolojinin ışığında doğru üretim teknikleri kullanılarak üretilen Arçelik infrared ısıtıcılar farklı sıcaklık ayarı seviyeleri, aşırı ısınma emniyeti ve devrilme emniyeti gibi özelliklerle güvenli seçeneklerdir. Arçelik marka infrared ısıtıcılar gerekli laboratuar testlerinden geçtikten sonra kullanıcıya sunulur.

 

Infrared Isıtıcı Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli

 

Dalga boyu 700 nm ile 1 mm arasında olan infrared yani kızılötesi ışığın keşfi 19. yüzyılda gökbilimci William Herschel tarafından yapıldı. Keşfinin ardından tıpta ve haberleşmede kullanılmaya başlayan bu ışıklar son olarak ısınma teknolojilerine yeni bir boyut ekledi. Bugün pek çok ev ve iş yerinde kendine yer bulan infrared ısıtıcılar doğru kullanıldıklarında verimli bir ısınma sağlar. Infrared ısıtıcılar söz konusuyken doğru kullanım, amaca uygun kullanımdır. Infrared Isıtıcı Modelleri geniş mekanların tamamının ısıtılması için değil lokal ısınma için kullanılmalıdır. Bu sebeple bu ısıtıcı çeşitleri açık alanlarda daha çok tercih edilir. Kapalı alanlarda da ortamın tamamının ısınmasının gerekmediği durumlarda ya da evde genel ısıtmanın ulaşmadığı alanlarda infrared ısıtıcılardan faydalanılabilir.

Isınma ürünlerinde güvenli kullanım dikkat edilmesi gereken konuların başında geliyor. Satın alacağınız üründe aşırı ısınmaya ve devrilmeye karşı emniyet sistemlerinin olması kullanım sırasında herhangi bir tehlikenin meydana gelmesini önleyecektir.

Uzatma kablosu kullanılacaksa kablonun ısının geldiği yönde konumlanmamasına dikkat edilmeli. Aksi takdirde kablo aşırı ısıdan dolayı zarar görecek ve tehlike arz edecektir. Buna ek olarak bu tip ürünlerin mutlaka topraklı prizde kullanılmaları gerektiğini aklınızda bulundurun.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.