Elektrikli Süpürge Nasıl Temizlenir?

09-08-2019 10:23
Elektrikli Süpürge Nasıl Temizlenir?

Cihaz Verimi İçin Temizlik Önemli

 

Elektrikli süpürgenizin ilk zamanlardaki performansını uzun süre koruması, bakımının gereği gibi yapılmasına bağlı. Cihaz mutlaka yeterli sıklıkta ve uygun şekilde temizlenmeli. Aksi halde, öncelikle emiş gücünde azalma meydana gelecek, ileri safhalarda cihazı kullanılmaz kılacak büyük arızalanmalar ortaya çıkacaktır.

Peki, Elektrikli Süpürge Nasıl Temizlenir? Hangi parçanın temizliğinde, nelere dikkat edilmeli?

 

Tozun Toplandığı Kısım

 

Bu bölümün çeşidine göre elektrikli süpürgeleri, toz torbalı ve toz torbasız şeklinde iki ana gruba ayırmak mümkün. Bu iki tür, kendilerine özgü temizlik yöntemleri gerektirmekte.

Elektrikli süpürgeniz toz torbalıysa, torba dolunca beklemeden yenisi ile değiştirilmeli. Toz torbasız süpürgelerde ise toz haznesinin çok dolması beklenmeden boşaltılarak temizlenmesinde fayda var. İdeal olanı her kullanımdan sonra haznenin boşaltılması. Özellikle toz haznesi su ile kullanılıyorsa beklemek, rahatsız edici koku oluşumuna neden olacaktır.

Yeni toz torbası takarken ya da boşalttığınız hazneyi yerine yerleştirirken, parçanın tam olarak oturmasına dikkat edin.

 

Süpürge Filtresi

 

Filtrenin kirli olması, cihaz performansını doğrudan etkileyecek, arızalanmalara davetiye çıkaracaktır.

Filtre temizliğini, filtrenin türüne göre yapın. Bazı filtreler yıkanabilir özelliktedir, bazılarının ise suya maruz bırakılmaması gerekir. Yıkanabilir filtreleri akan su altında yıkamak yeterli gelecektir. Kimyasal temizleyiciler, fitre dokusuna zarar verebilir. Riske girmemek adına bunları kullanmamayı tercih edebilirsiniz. Yıkadığınız filtreyi yerine takmadan önce tamamen kurumasını bekleyin ve cihazı filtresiz çalıştırmayın.

Yıkanabilir özellikte olmayan filtreleri ise yumuşak uçlu bir fırça yardımıyla ya da çöp kovasının kenarına nazikçe vurarak tozdan arındırabilirsiniz.

 

Emici Başlık

 

Emici başlığın fırçasına dolanmış iplikleri, toz yumağını ve saç tellerini, her kullanımdan sonra temizlemekte fayda var. Böylece, bunların birikerek zor çıkarılabilir hale gelmesini önlemiş olursunuz.

Elle çıkarılamayacak kadar çok ve sık şekilde dolanmış saç teli söz konusuysa bir makastan yardım alın. Fırça temizliğini yaptıktan sonra, başlığın geri kalan kısımlarını nemli bezle temizleyebilirsiniz.

 

Yardımcı Aparatlar

 

Elektrikli Süpürge Nasıl Temizlenir sorusu, yardımcı aparatların temizliğini de kapsıyor.

Bu parçaları, nemli bezle silerek temizleyebilirsiniz. Yıkanmasında sakınca olmayanları musluk altında yıkayın. Suyla yapılan temizliğin ardından parçayı yeniden kullanmak için tamamen kurumasını beklemelisiniz.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.