Duvar Tipi Klimaların Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

27-07-2018 15:49
Duvar Tipi Klimaların Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Duvar Tipi Klimaların Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

 

            Klimalar evlerimizde sadece soğutma değil, tam anlamı ile iklimlendirme yapan cihazlardır. Bunun içinde yaşam alanlarındaki tozu ve kiri çekerek, ortama temiz hava bırakır. Filtreler zaman içerisinde tıkandığında sağlıksız ortamlar oluşmaya başlar ve alerjik hastalıklar başta olmak üzere yüz felcine kadar uzanan çok tehlikeli sağlık sorunları ortaya çıkarabilir. Bu nedenle klimaların periyodik bir şekilde temizliklerinin yapılması çok önemlidir.

 

 Split Klimaların Özellikleri

 

            Ev tipi klimalar farklı özelliklerde olabiliyor. Ekolojik ev tipi modelleri A ++ sınıfı soğutma ve ısıtma sağlamaktadır. Genellikle sessiz çalışan bu modellerde akıllı çalışma sistemleri bulunuyor. Profesyonel kullanımlarda çoklu programlama özellikleri bulunuyor. İyi bir hava kalitesi elde edilebilmesi adına yıkanabilir toz filtreleri, iki yönlü otomatik hava kontrolü, nem alma, hızlı soğutma gibi özellikler bulunabilir. Mevsimsel enerji verimi bakımından oldukça ideal güce sahip olan bu modellerde kullanım ortamınıza bağlı olarak daha yüksek ya da düşük kapasiteli uygun seçimler yapabilirsiniz.

 

 Split Klimaların Temizliği

 

            Duvar tipi klimaları iki kısımda incelenebilir. İç ünite temizliği ve dış ünite temizliği ayrı ayrı yapılmalıdır. İç ünitede filtrelerin yıkanarak temizliklerinin yapılması önemlidir. Bu alanda klima temizliği için uygun kimyasal maddeler seçilmelidir. Ve mutlaka TSE onaylı sds ya da msds imzaları olmalıdır. Klima yıkama poşeti almalı ve klima temizlenirken boya giden suları toplayan bu torbalar ile temizlik yapmalısınız. Yıkama poşeti klima ünitesi etrafın serilir. Kimyasal çözeltiyi serpantinin üzerine serpilir. Çözelti serpantilere derinlemesine ulaşmalıdır. Arka kısımda bulunan rotatif kanadın ve bütün kanatların bu çözelti ile kaplandığından emin olmanız gereklidir. Çözelti iyice işlemesi için 20 dakika kadar beklemeniz gereklidir. Sonrasında su spreyi ile durulamaya geçilir. Kirler ve bütün pislik temizleme poşetine akar. Bunların yanında vantilatörlü konvektörü aşağı doğru silmek gereklidir. Durulama suyunun temizleme poşetine akmasına izin verin.

 

 Klima Temizliğinde Uyarılar

 

            Bu alanda klima temizliği öncesinde mutlaka aba güç panelini kapatmanız gereklidir. Özellikle elektroniklerin yanındaki sağ kısma herhangi bir çözelti sıkmaktan sakınmanız gereklidir. Serpantin temizleyiciler kimyasal çözeltilerini serpantinin üzerinden bırakır. Bu nedenle kondansasyonun temizlenip durulanması gereklidir. Yapılan bu temizlikler ile hem daha sağlıklı, hem daha ekonomik, hem de çok daha yüksek performansta bir klima çalışma sistemi elde edebilirsiniz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.