Çamaşır Makinesi Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

20-12-2018 16:53
Çamaşır Makinesi Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Hangi Çamaşır Makinesi Satın Alınmalı?

 

Çamaşır yıkama işine, kas gücü kullanıldığı için haftanın bir tam gününü ayırmak gereken zamanlar geride kalalı çok oldu. Bugün her evin olmazsa olmazı haline gelen çamaşır makineleri için hayatı kolaylaştıran teknolojilerin en önemlilerinden biri diyebiliriz. Düşük performanslı olmasına rağmen o zamanın koşullarında yine de kullanıcıları tatmin eden merdaneli çamaşır makinelerinden bu yana çamaşır makinelerinde çok şey değişti. Günümüzün ileri teknolojisi çamaşır makinelerini, eskiden hayal bile edilemeyecek özelliklerle donatmış durumda. Teknik özelliklere paralel olarak çeşitler de çoğaldı. Bugün çamaşır makinesi satın alma kararının ardından tüketiciyi bekleyen onlarca seçenek var. Peki, bunca seçeneğin içinde doğru kararı nasıl verebiliriz?

"Hangi Çamaşır Makinesi Satın Alınmalı? sorusunun cevabını belirlerken göz önünde bulundurulması gereken bazı faktörler var. Çamaşır makinesi seçiminde yanlış kararın sonucu genellikle yüksek maliyet olmaktadır. Bu sebeple doğru kararı almak son derece önemli. Doğru ürün tercihinde bulunabilmek için her şeyden önce ihtiyaç ve beklentilerinizi belirlemeli, seçenekleri ihtiyaç ve beklentilerinize göre değerlendirmelisiniz.

 

Çamaşır Makinesi Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

 

Çamaşır makinesinden beklentilerinizi net şekilde belirledikten sonra basit ama önemli bir detayı göz önünde bulundurmalısınız: cihazı yerleştireceğiniz yer. Evinizde çamaşır makinesi için uygun olan alanın hacmi, satın alacağınız cihazın büyüklüğünü de belirleyecektir.

Çamaşır makinesi tercihini yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri yıkama kapasitesidir. Bir ya da iki kişinin yaşadığı evler için fazla kapasiteli çamaşır makineleri gereksiz olabilir. Bununla birlikte yalnız yaşıyor da olsanız, yorgan gibi büyük hacimli eşyaları kuru temizlemede temizletmek yerine evde yıkamayı tercih ediyorsanız 7 kg kapasiteli makinelere yönelebilirsiniz. 

"Hangi Çamaşır Makinesi Satın Alınmalı?” sorusuna yanıt ararken üzerinde düşünülmesi gereken bir diğer nokta devir hızı. Devir hızının yüksekliği çamaşırların makineden ne oranda kuru çıkacağını belirler. İhtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak maksimum devir hızının ne olması gerektiğine karar vermelisiniz. Bu noktada, yüksek devir hızının hassas yıkama gerektiren kıyafetlere zarar vereceğini de belirtmek gerekiyor. Bu sebeple yıkama ve sıkmada hassasiyet gerektirmeyen çamaşırlar için yüksek devir hızı sunarken, narin kıyafetler için de hassas yıkama programı opsiyonu olan makinelere yönelebilirsiniz.

Enerji tasarrufu da çamaşır makinesi alırken mutlaka göz önünde bulundurulması gereken faktörlerden. Yüksek oranda enerji tasarrufu sağlayan A enerji sınıfından ürünler elektrik faturasının fazla gelmesine neden olmayacaktır.

Üstün tasarımlı ürünlerin üreticisi Arçelik, havalandırma teknolojisi, tekli su jeti sistemi, yüksek tasarruf sağlayan enerji sınıfı gibi avantajlarla çamaşır makinelerinde de en iyi alternatifleri sunuyor.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.