Buzdolabı Kokusuna Karşı Çaresiz Değilsiniz

08-05-2019 15:20
Buzdolabı Kokusuna Karşı Çaresiz Değilsiniz

Buzdolabı Kokusu Neden Olur?

 

Hevesle satın aldığınız, gelişmiş teknolojilere sahip standart ya da Ankastre Buzdolabınız harika bir kullanım deneyimi sunuyor ama yine de kullanımla ilgili rahatsız edici ciddi bir sorununuz var; kötü koku. Buzdolabı kullanımında sıkça karşılaşılan bu sorunun nedeni nedir?

Kötü kokunun baş nedeni olarak bozulmuş gıdalar gösterilebilir. Özellikle yeşil yapraklı sebzeler ve meyveler, dışarıda olduğu gibi, standart özelliklere sahip buzdolaplarının içinde de uzun süre saklamaya uygun değiller.

Ağzı açık kaplarda bulunan yemekler bozulma olmasa bile koku yaratacaktır. Bunda hem yemeğin kendi kokusunun hem de yemek kokusunun diğer gıdaların kokusuyla karışmasının etkisi söz konusu. Keskin kokulu gıdaların, açık şekilde birbirlerine yakın muhafaza edilmesi, kokuların birbirine karışması suretiyle kaçınılmaz olarak soruna sebebiyet verir.

Bunların yanı sıra koku, gıdalardan değil, buzdolabının kendisinden de kaynaklanabilir. Hava filtresinin düşük performansla çalışması ya da hiç işlev görmemesi kokuya neden olacaktır.

 

Periyodik Temizliği Aksatmayın

 

Buzdolabı içinde "dip köşe temizlik”, elbette, kötü kokunun giderilmesi için başvurulacak tek gerçek çözüm. Temizlik yalnızca kokuyu ortadan kaldırmak için değil, hijyen ve sağlık konularında da önemli. Peki, buzdolabı temizliğinde nelere dikkat edilmeli?

Ayrıntılı bir temizliğe başlayacaksanız fazla elektrik tüketime yol açmamak ve elektrikle ilgili olası kazaları önlemek adına fişi çekmenizde fayda var. Temizliğin en mühim adımı, bozulmuş, çürümüş gıdaları atmak olacak. Buzdolabının iç yüzeylerini uygun bir temizleyici ürünle nemlendirilmiş bezle silebilirsiniz. Bu noktada sert bir kimyasal kullanmamaya dikkat edin. Silme işlemini temizleyici kimyasalla yaptıysanız, sadece suyla nemlendirilmiş bir bezle sonradan yüzeyleri durulamayı ihmal etmeyin, aksi takdirde temizleyicideki kimyasallar gıdalara bulaşacaktır. Kimyasal kullanmaktan yana değilseniz, karbonat da temizleyici madde olarak işe yarayacak doğal bir seçenek.

 

Koku Oluşmasını Önleyin

 

Detaylı temizliği rutin haline getirmek, kokunun oluşmasını önleyecektir. Bu temizlik hem cihazın iç yüzeylerini silmek hem de bozuk gıdaları ayıklamak şeklinde olmalı.

Temizliğin yanı sıra, kokuyla mücadelede teknolojiden de yardım alabilirsiniz. Arçelik Ankastre Buzdolabı modellerinde bulunan FullFresh+, Mavi Işık gibi özellikler, gıdaların saklanma süresini uzatarak bozulma ve çürüme oranlarını düşürmekte.

Bunların yanı sıra, Koku Giderme Teknolojisine sahip Arçelik buzdolaplarında sistem, cihaz içindeki istenmeyen kokuyu zararlı kimyasal üretmeden %90’a kadar azalmakta, kokuyla mücadele de önemli bir destek sağlamakta.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.