Bulaşık Makinesi Temizliğinde Bunlara Dikkat Edin

24-04-2019 15:47
Bulaşık Makinesi Temizliğinde Bunlara Dikkat Edin

Temizliği Düzenli Bir Rutine Dönüştürün

 

Kullanım biçimi, ürünün ömrü ve performansı üzerinde doğrudan etkilidir. Bulaşık makinelerinde suyun sebep olabileceği kireç, yıkama sırasında cihaz içinde kalan yemek artıkları ve deterjan kalıntısı gibi etmenler kirliliğin oluşmasında büyük role sahip. Cihaz bu tür kirletici maddelerden kısa sürede arındırılmazsa zaman içinde kötü koku problemi kaçınılmaz olacaktır. Üstelik sorun sadece kötü kokuyla kalmayabilir. Bakımın ve temizliğin ihmal edilmesi ürünün arızalanmasıyla da sonuçlanabilmekte.

Tüm bu sebepler, buzdolaplarında periyodik temizliği zorunlu kılıyor. Kullanımı her boyutuyla kusursuz hale getiren teknolojilerle donatılmış Arçelik Ankastre Bulaşık Makinesi modelleri, temizlik konusunda sundukları kolaylıklarla, kullanıcı sorumluluğunu en aza indirmekte.

 

Bulaşık Makinenizi Temizlerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

 

Dikkatli davranılmadığı takdirde, temizlik sırasında ürüne zarar verilebilir. Risk almamak adına temizlik ve bakım konusunda kullanım talimatlarındaki uyarılar mutlaka okunmalı.

Bulaşık makinesinin temizliği için uygun olmayan sert kimyasallar, ürünün yüzeyine zarar verecektir. Bunu önlemek için bulaşık makinelerine özel olarak üretilen temizleyicileri kullanabilirsiniz. Piyasada kolayca bulabileceğiniz bu ürünler toz ya da granül formundadır. Makinenin alt haznesine boşaltılıp boş yıkama yapılmak suretiyle temizliği gerçekleştirirler. Bu tür ürünler temizlik sağlamakla beraber, koku sorununu da etkin şekilde giderebilir.

Kimyasal kullanmaktan yana değilseniz karbonat ve sirkeyi tercih edebilirsiniz. İçinde bir miktar sirke olan bir kabı makinenin üst rafına koyup ya da deterjan bölümüne karbonat koyup boş yıkama yaparak tatmin edici bir temizlik sağlamanız mümkün.

Bulaşık makinesini temizlerken iç ve dış yüzeyler, pervane ve filtre gibi bölümlerden hiçbirini atlamadığınızdan emin olun. Çıkarılabilir parçaları çıkararak, özellikle tabanda yemek artıkları olup olmadığını kontrol etmenizde fayda var.

 

Bu Teknolojilerle Temizlik Artık İş Değil

 

Beklentileri değiştiren Arçelik teknolojileriyle temizlik son derece kolay hale geliyor. Arçelik ankastre bulaşık makinelerinde bulunan Kendi Kendini Temizleyen Filtre özelliği, filtrede biriken kir miktarını %80 oranında azaltır. Bu da elbette, filtre temizliğini daha kısa sürede halledilebilir ve kolay kılmakta, üstelik cihaz içinde kötü koku oluşmasını engellemekte.

IonFresh teknolojsi, bulaşık makinesinin içinde rahatsız edici koku oluşumunu engelleyen bir diğer özellik. Bu sistemle makine içine salınan negatif iyonlar, kötü koku moleküllerini nötralize ederek iş görür.

Üstün teknolojilere sahip Arçelik ankastre bulaşık makinesi modellerini online mağazamızdan inceleyebilir, avantajlı Arçelik Ankastre Bulaşık Makinesi Fiyatlarından faydalanabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.